Blog

Wilt u iets nieuws leren? Dan bent u hier aan het juiste adres. Welkom in onze inspirerende hub. Van fotografie, video, sportoptiek tot outdoor, wij hebben tips en trucs van de experts verzameld om het beste uit uw producten, uitdagingen, ideeën te halen en alles daartussenin. Waar wacht u nog op? Lees verder en vind vandaag nog uw inspiratie bij Transcontinenta BV

De beste rig accessoires voor een snelle systeemcamera video setup

Het in elkaar schroeven van een camera rig kan een tijdrovende klus zijn die op den duur gaat frustreren. Met deze innovatieve camera rig accessoires laten we zien hoe snel en gemakkelijk het opzetten en uit elkaar halen van een camera rig kan zijn.
Lees meer

Wat is een gimbal en hoe balanceer je hem?

Wil je beginnen met het filmen met behulp van een gimbal, maar weet je niet hoe je moet beginnen? We leggen uit wat een gimbal is, wanneer je hem gebruikt, hoe je de gimbal moet balanceren en we leggen de verschillende modi uit. Zo ben je goed voorbereid voordat je begint met filmen.
Lees meer

Zelf de sensor van je camera reinigen met Sensor Swab

Iedere fotograaf met meerdere lenzen in zijn of haar arsenaal heeft er ongetwijfeld ooit last van gehad; een stofdeeltje of ander vuil heeft zich op de sensor genesteld. Met de Sensor Swab Survival Kit van Photosol maak je veilig en zelfstandig je sensor op elk gewenst moment schoon.
Lees meer

Billingham 25 Rucksack - meest stijlvolle camerarugzak voor dames?

Een mooie foto vertelt een verhaal. De fotograaf wil een uniek beeld neerzetten. Om zo’n foto te maken heb je kennis van techniek, de juiste lichtinval, creativiteit en liefde voor fotografie nodig. Zo is het ook bij de Billingham rugtas.
Lees meer

LiteChaser Pro - iPhone filters om de beste video's te maken

De nieuwste iPhones maken zulke topkwaliteit foto’s en video’s dat ze bijna een DSLR of systeemcamera evenaren. De meeste mensen zijn daar logischerwijs tevreden mee, maar anderen willen echt het maximaal haalbare resultaat uit de camera persen.
Lees meer

In 3 stappen de Tourbox Neo leren gebruiken

De Tourbox Neo is een creative software controller om je workflow van fotobewerking en video editing in creatieve software te versnellen. Als het gaat om dit soort hardware reageren mensen soms een beetje sceptisch. Maar is die angst dat het moeilijk zou zijn wel terecht?
Lees meer

Dit kun je van de Hasselblad X2D 100C verwachten

Een systeemcamera met een 100-megapixel CMOS-sensor staat bij menig enthousiast fotograaf hoog op het verlanglijstje. Zeker als het gaat om een van het iconische merk Hasselblad. Hasselblad combineert bij de X2D 100C een stukje innovatieve techniek met prachtig Scandinavisch design. Dit kun je van deze elegante systeemcamera verwachten.
Lees meer

Dit zijn de 3 beste Canon EOS R7 accessoires

Zelfs met alle eersteklas specificaties van de Canon EOS R7 ontkom je er bijna niet aan om er een aantal accessoires bij te kopen om net even meer uit die nieuwe camera te halen. Dit zijn drie essentiële accessoires die je niet moet vergeten voordat je aan de slag gaat met de veelzijdige Canon EOS R7 systeemcamera.
Lees meer

Zhiyun Weebill 2 Gimbal testen in Afrika - review

De Zhiyun Weebill 2 gimbal is een solide stabilizer voor de zwaardere systeemcamera’s en DSLR’s. Om deze Zhiyun gimbal te testen nemen we hem mee op een van onze fotoshoots in Afrika. We willen hem gebruiken om beelden te maken van de apen, waar ze leven en het landschap tijdens het droge seizoen.
Lees meer

Dit zijn de vijf beste statieven om mee te nemen in het vliegtuig

Wil je een lichtgewicht statief meenemen als je op vakantie gaat met het vliegtuig? In het vliegtuig heb je een beperkt aantal kilo’s die je mee mag nemen en je koffer moet voldoen aan bepaalde afmetingen. Hier moet je natuurlijk rekening mee houden als je op zoek gaat naar het perfecte reisstatief voor jou.
Lees meer

Producten 1 tot 10 van 42 in totaal

Copyright © 2022 Transcontinenta. All rights reserved.