3 beste Canon EOS R7 accessoires

Dit zijn de 3 beste Canon EOS R7 accessoires

Zelfs met alle eersteklas specificaties van de Canon EOS R7 ontkom je er bijna niet aan om er een aantal accessoires bij te kopen om net even meer uit die nieuwe camera te halen. Dit vinden wij de drie essentiële accessoires die je niet moet vergeten voordat je aan de slag gaat met de veelzijdige Canon EOS R7 systeemcamera.

Essentiële accessoires voor de Canon EOS R7

Onder essentieel verstaan we accessoires waar je niet zonder kunt. Zo werkt je Canon EOS R7 immers niet als je accu leeg is, of als je geheugenkaart vol is. Hoe maak je het dragen zo comfortabel mogelijk? Voor zo’n geweldige camera als je de R7 ben je natuurlijk op zoek naar minstens even geweldige accessoires. We hebben de drie beste Canon EOS R7 accessoires voor je geselecteerd.

rode 1

Beelden opslaan op een betrouwbare geheugenkaart

Bij het maken van opnamen is een geheugenkaart essentieel om de data op te slaan. Ga je serieus met je Canon EOS R7 aan het werk, dan heb je een kwaliteitskaart nodig. Van het gebruiken van deze Angelbird kaart ga je zeker geen spijt krijgen.

Angelbird geheugenkaart
Angelbird kaart in kaartlezer

Angelbird 128GB AV Pro Mk II UHS-II SDXC - de geheugenkaart voor de Canon EOS R7

De Angelbird-kaarten worden gemaakt in Oostenrijk, dit is goed om te weten als je fan bent van producten ontwikkeld en gemaakt in de EU.. De maximale leessnelheid van de Angelbird AV PRO MK II kaart is 300MB/s(met een aanhoudende leessnelheid van 280mb/s) en een maximale schrijfsnelheid van 280MB/s (met een aanhoudende schrijfsnelheid van 260mb/s). De kaart zal die snelheid niet halen als hij tegelijk aan het lezen en aan het schrijven is.

Deze kaart heeft ook de V90 classificatie standaard. De V90 classificatie staat voor een gegarandeerde schrijfsnelheid van 90MB/s voor videobestanden. Deze gegarandeerde snelheid is nodig voor het filmen van 4K en 8K video, vooral met camera’s met grotere sensor. De aanduiding SDXC gaat over de opslagcapaciteit, die is 128GB en intussen beschikbaar tot 512gb. Op deze kaart kun je dus veel data kwijt. Zie hieronder de andere specificaties van deze kwaliteitskaart.

geheugenkaart uitleg

Twee dezelfde kaarten gebruiken

De Canon EOS R7 heeft ruimte voor twee kaarten. Het is aanbevolen om twee dezelfde kaarten te plaatsen. Als je twee verschillende kaarten gebruikt past de camera zich aan op de minst presterende geheugenkaart bij het wegschrijven van data.

Je kunt een dubbele kaart op deze manieren gebruiken:

  • Je kunt de bestanden op beide kaarten zetten, zodat je een back-up hebt voor het geval er iets met één kaart gebeurt.
  • Je kunt RAW-bestanden op één kaart zetten en JPEG's op een andere. Op die manier heb je alle gegevens, maar heb je ook kleinere foto's die je onderweg snel kunt verwerken.
  • Je kunt eerst een kaart vol maken en dan de volgende, waardoor je meer opslagruimte hebt.

Het opslaan van beelden op beide kaarten tegelijk heeft soms nadelen. Aangezien de camera naar twee kaarten tegelijk moet schrijven (en één kaart misschien langzamer als je niet twee dezelfde neemt), kan dit de snelheid vertragen waarmee de camera meerdere foto's kan nemen. Het zijn vooral trouw- en landschapsfotografen voor wie de zorgvuldigheid van data-opslag belangrijker is dan een snelle burstsnelheid. Fotografen die juist die extra snelheid nodig hebben zijn de sport- of wildfotografen die snel acties wil vastleggen.

Waarom deze Angelbird kaart?

De Angelbird AV Pro Mk II SD-kaart heeft een garantie van 3 jaar. Als onderdeel van de 3-jarige garantie wordt een gratis Data Herstel Service aangeboden. Die dekt onverwachte fysieke schade aan je product en/of software problemen zoals data of bestand corruptie. Mocht dit je overkomen dan zal Angelbird er alles aan doen om je bestanden te redden en hoef je niet te wagen aan doe-het-zelf hacks. Om die garantie te claimen, moet je de kaart binnen 30 dagen na aankoop registreren op de Angelbird Personal Service Portal.

rode 2

Zonder energie geen foto’s – een stijlvolle acculader

Intensief foto’s maken en video’s opnemen met je Canon EOS R7 vergt veel van de accu. Omdat je zonder energie geen beeldmateriaal kunt opnemen is deze essentiële accessoire een bijzondere acculader.

Procube2 met accu's
Procube2 acculader met accessoires

Hahnel ProCUBE2 Canon - de acculader voor de Canon EOS R7

De stijlvolle acculader van Hähnel, de ProCube2 voor Canon, laadt snel twee accu’s tegelijkertijd op. Dit is zeker een accessoire die past bij het intensief gebruiken van de Canon EOS R7. Bij de Canon EOS R7 wordt een originele Canon LP-E6NH accu en een Canon LC-E6E oplader voor één accu meegeleverd. Maar meer energie hebben is altijd prettig, zo hebben de meeste fotografen meerdere accu’s. De ProCube2 laadt twee batterijen gelijktijdig op en past de laadsnelheid en het laadvermogen automatisch aan op basis van de accu’s die je erin stopt. Op het display kun je de voortgang per accu volgen, uitgedrukt in een percentage en in het aantal mAh.

Procube2 laadt AA-batterijen
Accuplaat verwisselen

Niet alleen fraai, ook multifunctioneel

Bij de ProCube2 voor Canon zitten drie verschillende batterij-trays die je met elkaar kunt verwisselen. Zo kun je naast Canon LP-E6N accu’s, ook LP-E8 of LP-E17 batterijen opladen. Voor de High Capacity accu's kun je een losse tray bij Hähnel aanvragen. Bovendien zit er bij de ProCube2 een losse tray om vier herlaadbare AA-batterijen op te laden. Dit is het zwarte gedeelte dat je bovenop de lader plaatst. Deze zwarte tray hoef je dus niet te verwisselen met de LP-E6N tray, want deze zul je wellicht vaker verwisselen dan de tray voor de camera-accu.

Door middel van magneten zet je de tray voor AA-batterijen er makkelijk op. De enige voorwaarde bij het opladen van AA-batterijen is, dat je er minimaal 4 tegelijk moet opladen, en bij voorkeur batterijen van gelijke capaciteit.

Bij de ProCube2 wordt een 12V autolader geleverd, waardoor je de accu’s onderweg kunt opladen tijdens het rijden naar de volgende fotolocatie. Daarnaast heeft de ProCube2 een 2.4A USB-poort voor het opladen van andere camera-accessoires of je smartphone. 

De Hähnel ProCube2 is naast de Canon serie ook beschikbaar voor andere cameramerken zoals Nikon, Sony, Fuji, Panasonic en Olympus.

rode 3

Camera comfortabel dragen met een camerariem

Wat zijn toch die rode clipjes die iedereen op zijn camera heeft zitten? Dat zijn de Anchor Links van Peak Design. Met deze Links bevestig je snel een betrouwbare camerariem aan je Canon EOS R7.

Anchor-link systeem
Peak Design camerariem hangen
Camerariem gebruiken

Peak Design Slide - de camerariem voor de Canon EOS R7

Je ziet die Peak Design rode Anchor Links echt overal, want deze praktische accessoire is veel fotografen niet ontgaan. De Slide camerariem van Peak Design is zo goed dat je er simpelweg niet omheen kunt. Hij is alles wat andere professionele camerariemen niet zijn: mooi, low-profile, verstelbaar, snel aan te sluiten en aan te passen aan je uitrusting. De Slide camerariem is er in vier verschillende kleuren: zwart, grijs, blauw en groen.

Met het unieke Anchor Link-systeem is de camerariem razendsnel te bevestigen aan je Canon EOS R7. De dubbele verbindingspunten zijn solide en veiliger dan bij de standaard camerariem die bij de camera wordt meegeleverd. Fotografen die met een statief werken hebben extra profijt van deze handige camerariem. De riem kun je namelijk eenvoudig en snel losmaken en je camera zonder riem op het statief zetten. Statief? Je hebt geen statief?! Scroll dan direct verder voor een extra accessoire tip.

Opmerking - Wil je gebruik maken van de Canon riem of heb je al een camerariem en je wilt enkel gebruik maken van het systeem, de Anchor Links zijn ook los verkrijgbaar!

rode ster

Leofoto carbon statief: stabiel en lichtgewicht

Je hebt nog geen statief, of je wilt een nieuw statief aanschaffen? Dat is een goed idee, veel fotografen noemen hun statief immers hun beste lens. Met een statief kun je zoveel meer bereiken.

Ranger statief met middenzuil
Ranger statief op het strand
Lage werkhoogte

Wat is het beste carbon statief voor de Canon EOS R7?

De meeste fotografen willen een stabiel statief, die niet te zwaar is en die voldoende werkhoogte heeft. En natuurlijk moet hij sterk genoeg zijn om de camera kit fatsoenlijk te kunnen dragen. Om het gewicht van het statief zo licht mogelijk te houden is een carbon statief de beste keuze. Deze zijn ook uitzonderlijk sterk, duurzaam en gaan lang mee. Het kiezen van een statief kan een lastige opgave lijken, want er zijn veel mogelijkheden.

"Het kiezen van een statief kan een lastige opgave lijken, want er zijn veel mogelijkheden."

Als je alle statieven één voor één bekijkt, is de Leofoto Ranger LS-324C carbon statief met LH-40 balhoofd een logische keuze. De dikke poten van de Ranger LS-324C met een diameter van 32mm geven veel stabiliteit. Het sterke 10-laags carbon compenseert zeker het gewicht, want dit statief weegt nog geen 2 kilo. Met vier pootsecties is de maximale werkhoogte 139,5 cm. Sommige fotografen vinden dit misschien wat aan de krappe kant, in dat geval kun je de werkhoogte verhogen naar 170,5 cm met de bijgeleverde DC-282C middenzuil. Ingeklapt is het statief slechts 57 cm lang.

Specificaties van Ranger statief

Tip - De statieven van Leofoto zijn van zeer goede kwaliteit en zullen langdurig mee gaan. Daarom zit er op elk Leofoto statief maar liefst 10 jaar garantie. Je kunt je Leofoto product registreren op Leofoto.eu.

Delen

Ook interessant

Copyright © 2023 Transcontinenta. All rights reserved.