Essentiële DJI Mini 3 Pro accessoires die ontbreken in de Fly More Combo kit

De DJI Mini Pro 3 is met 249 gram een zeer lichte drone waardoor je zonder vliegbewijs met deze drone mag vliegen. Ondanks dat hij zeer compact is, maakt hij zeer professionele video-opnames. DJI heeft altijd van die mooie Fly More Combo kits waarbij je direct meerdere batterijen en andere accessoires in huis haalt. In de Fly More Combo kit van de DJI Mini 3 Pro ontbreken een aantal accessoires. Accessoires die je zeker nodig hebt of moet overwegen.

minidrone-serp

De mooiste beelden schieten met je drone

Met de DJI Mini 3 Pro kunt de videobeelden opnemen als .MOV of .MP4-bestanden. Je bespaart jezelf een hoop werk als je direct goede beelden schiet die weinig nabewerking vereisen. In de Fly More Combo kit zit helaas geen enkel filter. Dat is jammer, want filters helpen je om betere video-opnamen te maken. En bij sommige cinematische effecten ontkom je er zelfs niet aan.

DJI Mini 3 Pro accessoires Pol Filter
DJI Mini 3 Pro accessoires Pol Filter

Reflecties verwijderen met een polarisatiefilter

Een Circulair polarisatiefilter (CPOL) behoort tot de meest belangrijke filters voor fotografische toepassingen. Het is een onmisbare accessoire voor elke cameralens, zo ook die van je drone. Een CPOL neemt het ongewenste effect van de schitteringen en reflecties in waterpartijen, glas en andere oppervlakken weg. Objecten achter deze oppervlakten zijn beter zichtbaar door het gebruik van het polarisatiefilter. Een effect wat met programma’s zoals Adobe Photoshop niet kan worden bereikt. Tegelijkertijd zorgt het ervoor dat de kleuren van je opnamen meer verzadigd en dieper worden onder alle weersomstandigheden.

Met een professionele ND-filterset haal alle potentie uit de camera

Naast het Circulair polarisatiefilter zijn ND-filters (Neutral Density) een belangrijke toevoeging aan het arsenaal. Met een ND-filter de sluitertijd van de camera spelen zonder dat je beelden overbelicht raken. Van het merk Polarpro zijn er twee ND-filtersets beschikbaar; één set met vier ND-filters (shutter collection) en één set met drie ND/PL-filters (vivid collection). De filters in de sets zijn de ND-filters: ND8, ND16 en ND32. In de PL/ND-filterset hebben dezelfde degradatie met een CPOL gedeelte. Deze verschillende filters kunnen ongelooflijk mooie beelden opleveren.

Heb je liever ook nog een ND64 of ND64/PL tot je beschikking? Neem dan kijkje bij PGYTECH, zij hebben filterpacks met dit zware ND-filter.

"Deze verschillende filters kunnen ongelooflijk mooie beelden opleveren."

Het getal op het ND-filter geeft aan hoeveel licht het filter doorlaat. Met een ND2-filter krijg je 1 F-Stop minder licht binnen. Dat betekent dat nog maar 50% van het licht doorgelaten wordt. ND4 zorgt voor 2 stops minder licht, dus 25% van het licht wordt nog doorgelaten, ND8 is 3 stops (12,5%), enzovoorts.

DJI Mini 3 Pro accessoires Mist Effect Filter

Mist effect

DJI Mini 3 Pro accessoires BlueMorphic Filter

BlueMorphic effect

DJI Mini 3 Pro accessoires GoldMorphic Filter

GoldMorphic effect

Toffe cinematische effecten toevoegen aan je beeld

Effect-filters zijn een opkomende trend van het afgelopen 1,5 jaar. Zo heeft PolarPro drie verschillende effect filters: Goldmorphic, Bluemorphic en het Mist filter. Voor drones zijn ze pas heel recent beschikbaar, dus ook voor de nieuwe DJI Mini 3 Pro. Het Gold- en Bluemorphic filter voegen lensflares en ovale bokeh toe aan je opnames. Dit zijn van die karakteristieke horizontale lijnen in het beeld. Bij het ‘Gold’ filter lijkt dat op natuurlijke lichtstralen die direct in je lens schijnen en bij ‘Blue’ die passen bij artificiële lichtbronnen. Het mist filter is een diffusiefilter die een zachte filmische look aan je beelden toevoegt.

Beste video’s voor social media maken met je drone

Doordat de camera gimbal van deze drone 90° kan draaien, kun je gemakkelijk en snel tussen liggend en staand beeld wisselen. Hierdoor zijn je opnamen direct het juiste formaat voor social media en behoud je de hoge resolutie. Door de filmen in deze True Vertical Shooting modus met een van de effect filters op de camera maak je heel eenvoudig de beste luchtshots voor je TikToks, Instagram Reels of YouTube Shorts. Zonder dat je het beeldmateriaal veel hoeft te bewerken.

angelbird-mircosd
lexar-microsd-card

Opslag van het beeldmateriaal van je drone

Leuk zo vliegen met deze mini drone, maar je wilt natuurlijk ook die mooie beelden kunnen opslaan. Hiervoor heb je een geheugenkaartje nodig, en die wordt niet standaard bij de drone meegeleverd. In de DJI Mini 3 Pro past een MicroSD-geheugenkaartje met een maximale capaciteit 512GB. Omdat deze drone Ultra HD (4K) beelden kan opnemen is het belangrijk om een kaartje te gebruiken met een snelle schrijfsnelheid.

Lexar MicroSD geheugenkaartje - meer kaart voor een betere prijs

Is de DJI Mini 3 Pro niet je eerste drone, dan heb je wellicht al wel een geheugenkaartje voor drones rondslingeren. Je weet dan vast al hoe prettig het is om een kwalitatief goed kaartje te gebruiken. In de wereld van geheugenkaartjes domineert SanDisk al jaren de markt. Maar dat ze in overvloed beschikbaar zijn, wilt niet zeggen dat het de beste keuze is om in je nieuwe drone te stoppen. Zo heb je met de Lexar Professional 1066x microSD UHS-I Card Silver Series een geweldige MicroSD-geheugenkaartje - van dezelfde kwaliteit - met met schrijfsnelheden van 120MB/s en leessnelheden van 160MB/s in huis. Bij dit geheugenkaartje heb je simpelweg meer kaart voor een betere prijs.

Angelbird AV PRO SDXC - beste high-end kaart

Ga je liever voor high-end? Dan is de Angelbird AV PRO microSD UHS-II V60 256GB zeker het overwegen waard. Met schrijfsnelheden van 160MB/s en leessnelheden van 280MB/s is dit een topkaart. Daarnaast biedt Angelbird gratis professionele data recovery service op al haar producten. Deze dienst dekt producten die fysieke schade hebben opgelopen en/of softwareproblemen zoals gegevens- of bestandscorruptie.

minidrone-serp

Veiligheid staat voorop

In principe heb je geen extra accessoires nodig om zonder problemen op te stijgen. Maar wil je meer veiligheid dan zijn er accessoires die daar aan bijdragen.

lumecube-strobe-mini-led-drone
lumecube-strobe-drone-light

Lume Cube Strobe

Volgens de Nederlandse wetgeving mag een drone maximaal 120 meter boven het water of grond vliegen. Daarnaast moet de eigenaar de drone altijd in zijn gezichtsveld houden. Ook mag je in Nederland enkel bij daglicht vliegen. Waarom heb je dan een LED Strobe nodig?

Laten we wel stellen, deze drone heet niet voor niets ‘Mini’. Hij past letterlijk in de palm van je hand. Hij blijft goed zichtbaar als je binnen vliegt, maar als je buiten iets verder en hoger wilt vliegen dan kun je hem gemakkelijk even uit het zicht verliezen. Zeker op een grijze dag. De Strobe van Lume Cube is een knipperende LED-lamp van slechts 10 gram. Zo blijft je DJI Mini 3 Pro beter zichtbaar, zelfs op grote afstand!

landing pad v2
waterproof landingpad

Landing Pad Pro

Er zitten in totaal 2 setjes propellers in de DJI Mini 3 Pro Fly More Combo kit. Idealiter hoef je de reserve propellers nooit te gebruiken, of anders enkel in noodgevallen. Daarnaast heeft de DJI Mini 3 Pro sensors aan de onder-, achter- en bovenkant zodat je minder snel ergens tegen aan botst, maar aan de zijkanten zijn die sensors niet aanwezig. Vergeet niet dat de propellers in verschillende situaties bij het opstijgen en landen erg kwetsbaar kunnen zijn.

Volgens sommige vliegers is een Landing Pad een must have accessoire. Zeker als je wilt landen op een oneffen terrein, of terrein met hoge graspollen. Daarnaast markeert een landing pad ook voor de veilige landing- en opstijg plek die je vanuit de lucht eenvoudig terug kunt vinden. Zo voorkom je dat je bij je eerste vlucht, tijdens het landen of opstijgen al gelijk je propellers moet vervangen.

Delen

Ook interessant

Copyright © 2023 Transcontinenta. All rights reserved.