PolarPro LiteChaser Pro

LiteChaser Pro - iPhone filters om de beste video's te maken

De nieuwste iPhones maken zulke topkwaliteit foto’s en video’s dat ze bijna een DSLR of systeemcamera evenaren. De meeste mensen zijn daar logischerwijs tevreden mee, maar anderen willen echt het maximaal haalbare resultaat uit de camera persen. Voor die creatievelingen is er voor je iPhone het minimalistische LiteChaser Pro filtersysteem van PolarPro. Naast de meer traditionele camerafilters zijn er ook allerlei mooie effect-filters zodat je echt tot het gaatje kunt gaan om de beste TikToks, Instagram Reels of YouTube Shorts te maken.

Het systeem bestaat uit 3 componenten:

1. LiteChaser Pro iPhone Cases

Bij het gebruik van externe lenzen voor smartphones wordt door producenten vaak een essentieel onderdeel vergeten: de bescherming van de telefoon bij het gebruik van het desbetreffende systeem. Zo moet je vaak je beschermende case verwijderen voordat je aan de slag kan. Dit is bij het LiteChaser Pro filtersysteem niet het geval, daar begint het juist met een beschermende hoes voor de telefoon.

Minimalist Case

De LiteChaser Pro Minimalist beschermcases zijn beschikbaar voor de iPhone 13 Pro/ProMax en de iPhone 14 Pro/ProMax. Deze flexibele beschermhoezen beschermen je iPhone tegen schokken en krassen. De harde beschermrand biedt extra bescherming tegen stoten. Ook blijft het draadloos opladen beschikbaar met de LiteChaser Pro case om je iPhone. Het beschermen van je telefoon heeft dus prioriteit.

De beschermende case is de kern van het filtersysteem en het is echt eenvoudig om er een LiteChaser Pro filter op te plaatsen. En niet onbelangrijk: het filter blijft daadwerkelijk op zijn plek zitten als je aan de wandel gaat.

Daarnaast zijn de cases voor de iPhone 14 Pro/ProMax de compatibel met alle M-series lenzen van het merk Moment. De Moment-lenzen hebben een eigen bajonetsluiting waarmee je de telefoonlenzen gemakkelijk, maar vooral ook supersnel, aan- en afkoppelt.

Alle cases zijn MagSafe compatibel en hebben aan de zijkant een rail om een LiteChaser Pro grip op acht verschillende posities te plaatsen.

Accessoires op de grip
Grip met cold shoe

Cinema Cage + Sleeve case

Voor de iPhone 14 Max/ProMax is er ook een speciale Cinema cage beschikbaar. Deze Rig Cage heeft twee cold shoe mounts en maar liefst acht ¼-inch schroefgaten. Eerst plaats je de siliconen Sleeve case op je iPhone en vervolgens de aluminium Cinema cage. Met de goudkleurige vergrendelingen zet je de Cinema Cage stevig vast op de Sleeve. Hierdoor kun je de complete rig, nadat je de cage hebt uitgebreid met accessoires, ook weer snel demonteren als je de iPhone als normale telefoon wilt gebruiken. De Cinema cage is natuurlijk compatibel met alle LiteChaser Pro filters en lenzen, en ook met alle lenzen van de Moment M-series.

Grip met cold shoe
LiteChaser Pro GoldMorphic filter

2. LiteChaser Pro grip en Q20 Handle

Grips

Bij de Minimalist case hoort de LiteChaser Pro grip. Dit is een voorgevormde handgreep die meer grip biedt op de telefoon tijdens het opnemen van content, zowel horizontaal als in portretstand. Aan beide uiteindes zit een ¼-inch schroefgat waar je een accessoire op kunt monteren. De onderkant is bij uitstek handig om je iPhone op bijvoorbeeld een (tafel)statief te monteren. Natuurlijk zul je veel filmen vanuit de hand, maar soms het ook handig om een statief te kunnen gebruiken.

De bovenkant is handig om een accessoire zoals een microfoon of extra lichtbron zoals een Lume Cube ledlamp te monteren. Ook de LiteChaser Pro Bluetooth Shutter button is op deze grip te monteren. Aan het gebruiksgemak is dus weer gedacht, zodat je als de content creator alle kanten op kan bij het maken van beeldmateriaal. 

Q20 Handle

De Q20 Handle is een aluminium handgreep om te gebruiken met de Cinema cage. De handgreep kun je op een ¼-inch schroefgat van de cage monteren. Het goudkleurige draaiwiel draai je vast met de geïntegreerde inbussleutel. Een handgreep op je rig is handig om een goede balans van de camera te behouden tijdens het maken van opnames. Het maken van vloeiende camerabewegingen wordt ook gemakkelijker en prettiger met een handgreep.

De positie van de handgreep ten opzichte van de iPhone kun je naar eigen wens aanpassen. Zo heeft de handgreep aan de onderkant een gleuf zodat je de handgreep naar voren en achteren kunt schuiven. Dit geeft je de vrijheid om het zwaartepunt van voor naar achter de camera te verplaatsen. Ook is de LiteChaser Pro Bluetooth Shutter button eenvoudig op de Q20 Handle te plaatsen.

LiteChaser Pro GoldMorphic filter
LiteChaser Pro filtercollectie

3. LiteChaser Pro filtercollectie

Je hebt vast wel gemerkt hoe revolutionair goed de camera van je telefoon is. Maar zelfs voor de allerbeste camera is het onmogelijk om bepaalde effecten te creëren zonder het gebruik van een filter. In sommige gevallen is een filter dus echt noodzakelijk. De LiteChaser Pro filtercollectie bestaat uit de meest essentiële of interessante effect-filters en lenzen voor video- en fotografie. In totaal zijn er acht verschillende filters.

De belangrijkste update ten opzichte van de LiteChaser Pro filters voor de iPhone 11 en 12, is dat de LCP13 filters en lenzen compatibel zijn met het LCP14 systeem en met toekomstige LiteChaser Pro cases.

Meest essentiële iPhone filters

De twee essentiële filters zijn een circulair polarisatiefilter en een VND-filter, in 3 tot 5 stops of 6 tot 7 stops. Deze filters maken het mogelijk om het allerbeste resultaat uit de camera van de iPhone 13 en iPhone 14 te halen. Ook goed om te weten is dat de filters zijn vervaardigd uit PolarPro CinemaSeries multi-coated glas. Dit is hoogwaardig glas met een hoge lichttransmissie en de optische kwaliteit is uitstekend. De filtervattingen zijn van goudkleurig lichtgewicht aluminium waar de filters van PolarPro bekend om staan.

Polar Pro LiteChaser Pro CP filter

Circulair polarisatiefilter

Door het LiteChaser circulaire polarisatiefilter te roteren in de filtervatting verhoog je de kleurverzadiging en reduceer je de reflecties in waterpartijen en glas. Objecten achter deze oppervlakten zijn beter zichtbaar door het gebruik van het polarisatiefilter.

Polar Pro LiteChaser Pro VND filter

Variabel ND

Het LiteChaser Variabel ND filter houdt een variabel aantal stops licht tegen. Zo kun je de framerate en/of sluitertijd in verschillende lichtomstandigheden aanpassen. De filtervatting heeft een stops-indicatie, zodat je precies kunt aflezen hoeveel f-stops licht er wordt tegengehouden.

Special Effect-filters

Naast de meest essentiële filters zijn er ook een aantal interessante effect filters voor dit smartphone filtersyteem. Deze vier een speciale filters zijn: het "Mist" diffusie-filter, het gecombineerde VND-filter met "Mist" diffusie, het BlueMorphic filter en het GoldMorphic filter. Deze vier filters met drie soorten effecten zijn een geweldige toevoeging bij het opnemen van video’s met je iPhone. Het effect wordt direct zichtbaar op je footage en je hoeft dus niet meer te editen. Zo gaat het in elkaar zetten van een mooie Instagram Reel (of YT Story) natuurlijk een stuk sneller.

Polar Pro LiteChaser Pro Mist filter effect
Polar Pro LiteChaser Pro Mist filter

Mist diffusie

Het Mist filter voegt een dromerige gloed toe aan foto’s en video’s. Het filter egaliseert highlights en geeft een gepolijst uiterlijk aan menselijke onderwerpen zonder dat dit ten koste gaat van de beeldscherpte. Deze zachte filmische look zorgt voor een extra laagje productiewaarde.

Polar Pro LiteChaser Pro BlueMorphic filter effect
Polar Pro LiteChaser Pro BlueMorphic filter

BlueMorphic

Het BlueMorphic filter voegt lensflares en ovale bokeh toe aan je opnames. De karakteristieke horizontale lijnen in het beeld bij dit filter blauw van kleur, die passen bij artificiële lichtbronnen. Door het draaibare frame kunt je de hoek van de streep instellen.

Polar Pro LiteChaser Pro GoldMorphic filter effect
Polar Pro LiteChaser Pro GoldMorphic filter

GoldMorphic

Het GoldMorphic filter voegt warme lensflares en ovale bokeh toe aan je opnames. De lensflares zijn de karakteristieke horizontale lijnen in het beeld als natuurlijke lichtstralen direct in je lens schijnen. Door het draaibare frame kunt je de hoek van de streep instellen.

LiteChaser Pro GoldMorphic filter
LiteChaser Pro 18mm Wide Angle lens

LiteChaser Pro Moment-lens adapters

Naast de effect filters zijn er twee lens adapters om de LiteChaser pro filters te kunnen gebruiken met de effect-lenzen van Moment M-series. Zo is er een adapter voor de Moment Anamorphic lens met een Gold flare en met een Blue flare. De tweede adapter is om de LiteChaser filters te gebruiken in combinatie met de Moment tele lens. Dus alle Moment M-serie lenzen passen op de PolarPro LiteChaser case en Cinema cage, maar de PolarPro filters passen (met de adapters) alleen op de Tele- en de Anamorphic lenzen.

Alle opnamen die met anamorfe lenzen zijn gemaakt moeten achteraf worden bewerkt (gede-squeezed) met third party software. De opnames hebben dan een klassieke filmische 2.40:1 look. Het werken met deze lenzen vereist dus iets meer nabewerking dan bij de filters. Je kunt ook een Moment hoes met Moment lens gebruiken om daar een PolarPro adapter met filter op te zetten. Je hebt dus veel vrijheid om zelf te bepalen welke setup je wilt gebruiken.

PolarPro Defender360 lenskapje
PolarPro Defender360 lenskapje
PolarPro heeft ook aan het beschermen van de lenzen gedacht.

Bonus: Beschermende extra’s

De LiteChaser Pro telefoonhoes biedt goede bescherming aan je iPhone. Maar PolarPro heeft ook aan het beschermen van de filters en lenzen gedacht. Zo krijg je bij alle filters een lenskapje om het filter te beschermen tijdens het transport. Op deze manier kun je het filter op je iPhone laten zitten zonder dat er krassen op komen. Zo ben je natuurlijk ook beter voorbereid als er onvoorziene momenten op je pad komen die je wilt vastleggen.

Na gebruik kun je het filter opbergen in het meegeleverde opberghoesje. Dit is ook prettig wanneer je van filter wilt wisselen. Tot slot krijg je er nog een lensdoekje bij, wat erg handig is als je per ongeluk het filter vies maakt.

PolarPro LiteChaser Pro logo

Interessante mogelijkheden

Het LiteChaser Pro filtersysteem van PolarPro biedt dus veel interessante mogelijkheden bij het maken van zowel foto- als videomateriaal met je iPhone 13 Pro/ProMax en iPhone 14 Pro/ProMax. En dit zonder dat je gekke toeren hoeft uit te halen met je kostbare telefoon. Het fijne aan deze constructie is toch wel het feit dat je setup uitermate klein blijft zonder dat je hoeft in te leveren op creativiteit. Maar hoe je deze setup precies gebruikt is natuurlijk aan jou.

De look ’n feel van de LiteChaser Pro producten is echt PolarPro. Ze zijn robuust maar hebben toch een stijlvol en iets ruig uiterlijk. Het zijn producten met een doortastend design waarbij goed is nagedacht over de functionaliteit. Ook zijn de materialen uitgezocht op een langere levensduur. Zoals altijd streeft PolarPro weer naar perfectie.

Delen

Ook interessant

Copyright © 2024 Transcontinenta. All rights reserved.