Header blog

Peli Air 1535 Case - de betrouwbare camerakoffer voor de trouwfotograaf

Er zijn meerdere fotografie koffers/trolly’s/tassen op de markt, waarvan er een aantal ook daadwerkelijk echt goed zijn. Dit soort koffers gebruik ik dan ook graag om mijn camera-uitrusting in te vervoeren. Maar als het gaat om het vervoeren van mijn “Destination Weddings” camerakit is de Peli™ Air 1535 voor mij de absolute winnaar op het gebied van veiligheid.

Paco van Leeuwen

Geschreven door Paco van Leeuwen

Paco van Leeuwen is gespecialiseerd in huwelijksfotografie en behoort tot een van de veel gevraagde bruidsfotografen in Den Haag en omstreken. Hij gaat ook regelmatig naar het buitenland voor bruiloften.

Mee op locatie in het buitenland

Steeds vaker wordt er in het buitenland getrouwd en reis ik met het bruidspaar achterna om de hele destination wedding vast te leggen. Als destination wedding photographer kom ik dus op veel verschillende plaatsen met wisselende weersomstandigheden. Wat voor mij persoonlijk erg belangrijk is, is dat ik al mijn essentiële fotografie spullen veilig als handbagage kan meenemen. Hiervoor gebruik ik de Peli Air 1535 camerakoffer. De koffer is supersterk en licht van gewicht, dit maakt het vervoeren van mijn essentiële spullen erg makkelijk.

Peli koffer op het strand
Als trouwfotograaf kom ik op veel verschillende plaatsen om de destination wedding vast te leggen.

Veilig als handbagage mee in het vliegtuig

Allereerst: de Peli 1535 Air is geschikt om mee te nemen als handbagage in het vliegtuig. Hij voldoet dus aan de standaard afmetingen die bij de meeste luchtvaartmaatschappijen worden gehanteerd. Controleer dit uiteraard voor de zekerheid vooraf bij de luchtvaartmaatschappij. Door de koffer mee te nemen als handbagage hoef ik mijn Essentiële Destination Wedding kit t.w.v. duizenden euro’s aan apparatuur niet in te checken, waardoor ik allerlei risico’s uitsluit. Denk bijvoorbeeld aan het onzorgvuldig behandelen van koffers op de luchthaven of vooral het zoekraken van de koffer waardoor ik mijn Destination Wedding niet zou kunnen fotograferen.

"Met deze luxe koffer straal je professionaliteit uit."

Naast dat de Peli Air koffer erg praktisch is, heeft het ook nog eens een mooi luxe design en kom je zeer professioneel over. Dit klinkt misschien raar, maar mede door professionaliteit uit te stralen nemen mensen je serieuzer in veel omstandigheden. Als je een professionele fotograaf bent, maakt dat het ook weer makkelijker om meer waarde aan je werk te geven en dus meer voor je diensten te kunnen vragen.

Bruiloft foto
Trouwfotograaf Paco gebruikt zijn essentiële camerakit op locatie.

Essentiële Destination Wedding kit

Peli Air koffers zijn supersterk en licht van gewicht, dit maakt het vervoeren van essentiële spullen erg gemakkelijk. De Peli 1535 Air komt met een standaard indeling van de gele foam dividers en is heel gemakkelijk naar wens aan te passen. Door het zelf zo efficiënt als mogelijk in te richten paste mijn hele kit er in. Zelfs zonder dat ik de lenzen van mijn camera hoefde te halen! Daarnaast was de gele kleur (ondanks dat dit me aan Nikon moest denken) super fijn door het grote contrast tussen de kleine zwarte accessoires om deze snel te kunnen vinden in de koffer.

Essentiële camera gear
De essentiële kit van een Award Winning Destination Wedding fotograaf.

Mijn essentiële Destination Wedding kit:

 • 2x Canon EOS R6
 • 4x Canon Accu
 • 1x Canon accu lader
 • 1x Canon EF 24mm F/1.4 L USM II
 • 1x Canon RF 50mm F/1.2 L USM
 • 1x Canon EF 85mm F/1.4 L IS USM
 • 1x Canon Mount Adapter EF-EOR R
 • 3x Profoto A1X Air TTL - Canon
 • 6x Profoto A1 Li-ion battery
 • 1x Profoto A1 accu lader
 • 2x Profoto Remote Air-TTL - Canon
 • 1x Profoto gel kit en 1x Profoto grid kit
 • 2x Magmod Maggrip
 • 2x Magmod Maggrid
 • 3x Magmod Maggel
 • 2x Magmod Magsphere
 • 2x Alpine gehoorbescherming

Kortom: alles goed passen en meten, dan kunnen er een heleboel spullen in deze compacte koffer.

Camera gear in de Peli Air

Maximale bescherming

Nog niet eerder heb ik alles zo veilig kunnen meenemen en hoef ik me geen enkele zorgen te maken over de kostbare fotografie spullen. Door de foam padding in de bovenkant en de dikke gele tussenstukken, blijven alle spullen goed op hun plek zitten tijdens het vervoer.

"Geen zorgen maken over je spullen, 100% aandacht voor je shot."

Puerto Rico is voor mij een vaak voorkomende bestemming waarbij ik veel op de stranden, in het regenwoud en rond diverse rivieren fotografeer. Rond al deze plaatsen is natuurlijk veel water en moet ik erop kunnen vertrouwen dat ik me daar geen zorgen om hoef te maken. De Peli 1535 Air is absoluut waterdicht. Zand, een golf water uit de zee, een stortbui in het regenwoud of de koffer langs het water bij een rivier? Dat is dus totaal geen enkel probleem.

Tijdens het reizen met deze koffer merk je hoe soepel de koffer op de wielen rolt en dat deze tegen een stootje kan. Ik heb hem zelfs een aantal keer als kruk gebruikt daar er op dat moment geen stoelen beschikbaar waren.

Peli koffer op strand
Peli Air koffer
De Peli Air 1535 koffer beschermt je camerakit in allerlei omstandigheden.

Overzicht: waarom de Peli 1535 Air kopen?

Strak en functioneel ontwerp

De Peli 1535 Air koffer is licht, stevig en makkelijk te vervoeren als handbagage in het vliegtuig. De koffer rijdt heerlijk op zijn robuuste wielen en daardoor hoef ik de koffer niet te dragen. Deze koffer kan zelfs gebruikt worden om op te zitten. Qua design echt een luxe koffer die professionaliteit uitstraalt.

Optimale bescherming

Mijn essentiële Destination Wedding kit wordt in deze stevige koffer optimaal beschermt tijdens de reis. De stevige buitenkant kan goed tegen stoten en door het divider interieur blijven alle spullen goed op hun plek zitten. Zodoende kan ik alle spullen veilig vervoeren.

Absoluut waterdicht

Het is heerlijk om geen zorgen hoeven te maken over je spullen. Als fotograaf die in diverse weersomstandigheden fotografeert, heb je simpelweg een koffer nodig die 100% water- en ook stofdicht is. Met de Peli Air koffer houd je tevens het zand buiten de deur.

Garantie

Levenslange garantie zonder vragen “if you break it, we replace it”.

Trouwfotografie door Paco van Leeuwen

All trademarks are registered and/or unregistered trademarks of Peli Products, S.L.U., its parent, subsidiaries and/or affiliates.

Delen

Copyright © 2023 Transcontinenta. All rights reserved.