Think Tank Retrospective. Fijne schoudertassen voor je camera!

Als videomaker en fotograaf moet ik vaak zeulen met zware apparatuur. Goede tassen zijn daarom onmisbaar. In de loop van de jaren heb ik nogal wat verschillende tassen verzameld, en sommige tassen springen eruit als favorieten. De Think Tank Retrospective tassen vallen daar zeker onder!

Think Tank Retrospective - Review Riske de Vries

Over Riske de Vries

Riske is één van de 2 videomakers achter ‘de Videomakers’ (links op de foto). De Videomakers runnen het grootste Nederlandstalige YouTube Kanaal over het maken van video, bieden online cursussen voor videomakers en fotografen én doen film- en foto-opdrachten.

Ontdek meer over de Videomakers

Mijn Ervaring met de Think Tank Retrospective Cameratassen

Ik heb twee tassen uit de Retrospective lijn: de Retrospective 40 (groen) en de ThinkTank Retrospective 7 (blauw). De eerste die ik kocht was de 40. Ik koos toen die tas omdat ik het heel handig vond om tijdens het filmen en fotograferen makkelijk bij mijn spullen te kunnen, en hem dus ook vaak om mijn schouder te dragen tijdens vakanties of opdrachten waarbij ik veel zou lopen.

Het uiterlijk van de tas speelde daarbij ook een grote rol. Ik vind het mooi dat deze tas niet ‘cameratas!’ schreeuwde, wat veel andere cameratassen wel heel erg doen. Hierdoor voel ik me zeker op vakantie iets veiliger, omdat het minder overduidelijk is dat ik dure apparatuur bij me heb. Ook vond ik het fijn hoe groot de Retrospective 40 is, waardoor ik er ook echt veel in kon meenemen.

Think Tank Retrospective 7 - Er kan een Systeemcamera met lens, plus twee extra lenzen in!
Close-up van mijn Think Tank Photo Retrospective 7 en 40 cameratassen.
De Think Tank Retrospective kan je hele dagen dragen tijdens bijvoorbeeld excursies en wandelingen

Think Tank Retrospective 7: De perfecte Reisgenoot

Tegelijk vond ik de grootte ook een nadeel. Ik merkte dat ik hem soms te groot vond voor waar ik hem voor had gekocht, en dat ik juist voor vakanties net een kleiner model wilde. Daarom kocht ik de Think Tank Retrospective 7. Daar kan een Systeemcamera met lens, plus twee extra lenzen in. Of één extra lens, een flesje water en een broodje. Perfect!

Vooral deze Retrospective 7 is in de loop van de (ruim) 10 jaar dat ik hem nu heb, mee geweest op vele reizen, waar ik hem vaak hele dagen bij me droeg tijdens excursies en wandelingen. Tegenwoordig vind ik soms een camerarugzak fijner, afhankelijk van het soort reis dat we maken. Naast de Retrospectives gaat dan ook de rugtas van Peak Design regelmatig mee op pad.

Er kan een Systeemcamera met lens,
plus twee extra lenzen in!

Professioneel Gebruik: Filmopdrachten en apparatuurbeheer

Naast de vakanties gebruik ik de Think Tank Retrospectives 40 ook regelmatig voor filmopdrachten waar ik veel apparatuur meeneem. Mijn grote filmcamera (eerst de Sony FS7 en inmiddels de Sony FX6) gaat meestal in een iets grotere, vierkante tas, maar er zijn momenten dat ik mobieler wil zijn en een Retrospective handiger is. Als ik wil kan ik bij de Retrospective de vakken binnenin de tas verwijderen, waardoor de binnenkant één groot vak is. En: daar past de Sony FS7 dus gewoon in! Ideaal voor shoots die vragen om meer mobiliteit, of wanneer ik meer camera’s en andere apparatuur moet meenemen en dus met al mijn cameratassen in actie moeten komen.

Think Tank Retrospective - Review Riske de Vries
Think Tank Retrospective - Review Riske de Vries
Think Tank Retrospective - Review Riske de Vries

Innovatieve Kenmerken: Aanpasbare vakken en stille klittenbandsluiting

Wat ik ook fijn vind aan de tassen, is dat er echt goed over nagedacht is. Ze hebben beide achterin een vak voor laptops en/of tablets, die ik inderdaad ook nog wel eens meeneem bij een filmopdracht. Er zijn heel veel vakjes om je spullen goed te verdelen door de tas, en de vakken in het hoofdvak kun je dus ook nog eens zelf indelen, omdat de tussenstukken met klittenband bevestigd zijn, en makkelijk verplaatst (of verwijderd) kunnen worden.

En tenslotte: de klittenbandsluiting van de flap werkt snel en makkelijk, maar je kunt die óók stil maken als je wilt, door het klittenband ‘dicht’ te plakken in de “Sound Silencer” stand. Hierdoor kun je ook op momenten dat stilte gewenst is, je tas openen zonder herrie te maken

Canvas tassen, Think Tank Photo Retrospective 10, geschikt voor dagelijks gebruik.

Conclusie

Al met al ben ik nog steeds erg blij met mijn keuze voor de Think Tank cameratassen, ondanks dat ik ze niet meer in elke situatie gebruik. Na de vele jaren dat ik ze heb gebruikt, zijn ze er eigenlijk alleen maar stoerder gaan uitzien door wat rafels en vlekken, maar ze zijn nog even stevig en betrouwbaar als op dag 1.

Opmerking: de Think Tank Retrospective schoudertassen voor je spiegelreflexcamera of voor je systeemcamera bestaat tegenwoordig uit de Retrospective 4 v2.0 , Retrospective 5 v2.0, Retrospective 7 v2.0, Retrospective 10 v2.0, Retrospective 20 v2.0 en de Retrospective 30 v2.0, deze schoudertassen zijn leverbaar in zwart en pinestone.

Delen

Ook interessant

Copyright © 2024 Transcontinenta. All rights reserved.