Beste retro duffel bag

Op zoek naar de beste retro duffel bag van 2024?

Sommige klassiekers worden simpelweg nooit oud, zo ook de grijsgroene duffel bag niet. De vintage uitstraling en het slijtvaste, waterafstotende canvas maken de Think Tank Retrospective 50 Duffel tot de perfecte retro duffel bag die jaren meegaat. Van festival duffel, naar luiertas tot weekendtas voor een visvakantie, deze duffel is geschikt voor elke activiteit.

Klassieke duffel met een vintage tintje

De Retrospective 50 Duffel een klassieke duffel die op de Think Tank-manier is vormgegeven. Dit betekent dat enkel de beste materialen zijn gebruikt voor het robuuste ontwerp van deze fraaie retro duffel bag.

Leuk om te weten is dat de naam ‘duffel’ vrijwel zeker afkomstig is van een stad in Vlaanderen. In de 17e eeuw ontstond in het Belgische stadje Duffel de zware, ruwe wollen duffel stof die wordt gebruikt om een tas van te maken.

duffel over schouder dragen
Retrospective 50 Duffel in de zon

De Retrospective Duffel van Think Tank is eigenlijk niet gemaakt van die dikke wol, maar van specifiek katoenen canvas dat op een bepaalde manier is gewassen. In combinatie met het speciale droogtrommel proces wordt deze stof zachter en geeft de Retrospective 50 Duffel een doorleefde ruwe look. Ook vormt de tas zo beter naar je lichaam en voelt niet lomp en onhandig aan.

Dit rigoureuze proces kan alleen in kleine hoeveelheden worden toegepast, dus elke rol katoen wordt afzonderlijk gewassen en in de droogtrommel gedroogd. Hierdoor is de afwerking vrijwel uniek voor elke duffel bag. Tot slot wordt de Retrospective Duffel bag behandeld met een waterafstotende coating zodat je tas droog blijft bij guur weer.

YKK Ritsen
metalen elementen van de tas
robuuste webbing handgrepen

De mooie details van de Retrospective Duffel

Om de vergrijsde vintage structuur te krijgen, wordt voor het Retrospective-katoen een pigmentdrukproces gebruikt in plaats van een verfproces. Dit zorgt voor de uiteindelijke ruwe groengrijze militaire kleur.

De vintage uitstraling van de duffeltas wordt benadrukt met full-grain Dakota lederen ritstrekkers en andere lederen accenten. Ook het klassieke metalen beslag geeft een tijdloze look en feel.

Daarnaast zijn robuuste webbing draagriemen met lederen handvatten een prachtige toevoeging aan het geheel. De Think Tank Retrospective 50 Duffel bag is een betrouwbare reisgezel die alleen maar beter wordt naarmate hij ouder wordt.

wasmachines
Droogtrommels
Het proces die het canvas doormaakt. Links: een rij wasmachines. Rechts: enorme droogtrommels.
Rectrospective 50 Duffel dichtritsen
Visser met retro tas

50L inhoud - genoeg ruimte

Een brede opening biedt een betere toegang tot 50 liter totale inhoud en sluit gemakkelijk met de sterke YKK ritsen. Deze slijtvaste ritsen worden vaak gebruikt bij duurzame tassen, ze worden namelijk als de beste ritsen ter wereld beschouwd.

De rits van de hoofdopening kun je eventueel afsluiten met bijvoorbeeld een TSA reisslot. De binnenkant van de Duffel bag heeft een geruite voering van Ripstop Nylon die de vintage look van de Think Tank Retrospective 50 Duffel compleet maakt.

"Met 50 liter totale inhoud is er genoeg ruimte voor alles wat je nodig hebt voor een weekendje weg."

Met 50 liter totale inhoud is er genoeg ruimte voor alles wat je nodig hebt voor een weekendje weg. Zo past er met gemak voldoende kledingstukken in voor een paar dagen, zoals een spijkerbroek, een trui, meerdere t-shirts, sokken en natuurlijk ondergoed. Naast een toilettas kun je er ook nog een kleine camerakit, een windjack, een paar schoenen, een verrekijker en een thermoskan in kwijt. Aan de buitenkant zit nog een groot voorvak met een rits waar je essentiële spullen in kunt stoppen die je bij de hand wilt houden.

Gemakkelijk te dragen

De duffel heeft aan alle vier de zijdes geribbelde webbing handgrepen die je het dragen van deze tas gemakkelijk maken. ‘Webbing’ is een sterke dichtgeweven geribbelde stof die speciaal is gemaakt om veel gewicht te kunnen dragen. Ook heeft deze grote Duffel reistas een afneembare schouderriem. De gewatteerde schouderpad met anti-slip oppervlak maken het dragen van de duffel als schoudertas een stuk prettiger. De Retrospective 50 Duffel bag heeft afmetingen van 62 x 32.5 x 29.5 cm en weegt ca. 1,3 kilo. Dus ben jij op zoek naar een stijlvolle retro duffel, dan is de Retrospective Duffel 50 de perfecte reisgezel voor onderweg.

Meer Retro tassen

Ze hebben dezelfde look en feel, maar andere afmetingen. Zo heeft Think Tank naast de Retrospective 50 Duffel ook de grotere Retrospective 75 Duffel. Deze duffel heeft dezelfde mooie kenmerken, maar een grotere inhoud van 75L. De afmetingen van deze duffel zijn 76 x 38 x 32 cm en hij weegt 1.57 kilo. Ook heeft de Retrospective serie een aantal andere klassieke reistassen met dezelfde retro look en feel. Zo zijn er nog de Retrospective Weekender, een 29L weekendtas, en de Retrospective Tote, een canvas tas met een open bovenkant.

Retrospective schoudertas
Retrospective Weekender

Tot slot heeft Think Tank ook een aantal Retrospective schoudertassen. Deze schoudertassen zijn speciaal voor professionele en enthousiaste amateurfotografen die een sportieve messenger-stijl cameratas willen. Ze hebben een gevoerde binnenkant en bevatten gewatteerde dividers. Daarnaast zitten er aan de voor- en zijkanten van deze tassen geen ThinkTank logo’s wat hem tot een prima undercover cameratas maakt. Zo valt het vrijwel niet op dat je dure fotoapparatuur bij je hebt. Dat kan ideaal zijn voor omstandigheden waar je niet te veel wilt opvallen.

Delen

Ook interessant

Copyright © 2024 Transcontinenta. All rights reserved.